Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τα κορίτσια, φυσικά!


Δε φαντάζομαι να φανταστήκατε πως μπορεί να μην έγραφα σήμερα, αυτή την αγαπημένη μέρα-κλισέ όλου του κόσμου, τη Μέρα της Γυναίκας; Γενικά, τρελαίνομαι για τα κλισέ, σας το έχω πει, και ειδικά αυτές οι παγκόσμιες μέρες είναι φοβερές, Ημέρα της Γυναίκας, Ημέρα κατά της Δίαιτας (τέλειο; Και όμως, υπάρχει), Ημέρα Ψωρίασης (στο θεό σας), Ημέρα Τελωνείων (χαχα!), Ξεναγού, κλπ. Να, δείτε, εδώ τις βρήκα όλες κι είχα κάνα τέταρτο και γελούσα μόνη μου. Ρε, ο κόσμος δεν έχει τι να κάνει, στ’ αλήθεια, όμως, κάθεται και βγάζει παγκόσμιες ημέρες και μαζεύονται όλοι οι τρελαμένοι με τα τελωνεία πχ ή όλοι οι σέρφερ (διότι υπάρχει και τέτοια μέρα, βεβαίως) και χαίρονται, διαδηλώνουν, ανταλλάσσουν απόψεις κι άλλα τέτοια. Άμα σας λέω εγώ δεν έχουν τι να κάνουν. Βέβαια, κι εγώ, που έχω τι να κάνω, κάθομαι τώρα και χαζεύω τις παγκόσμιες ημέρες, αντί να διαβάσω ρώσικα, ας πούμε, ή να μάθω απ’ έξω τις αμοιβές των ξεναγών, τις οποίες για να υπολογίσεις πρέπει να έχεις βγάλει ΤΕΙ Λογιστικής και πάλι δεν είμαι σίγουρη αν θα τα καταφέρεις. Εν πάση περιπτώσει, επειδή τα έχετε βαρεθεί αυτά τα ρώσικα, το ξέρω, και λέτε, μωρέ, δε τα μαθαίνει πια, να ησυχάσουμε, το ξέρω (κι εγώ αυτό λέω, αλλά είναι διεστραμμένος λαός αυτοί οι Ρώσοι, μιλάμε, βασανίζονται, έχουν την πιο δύσκολη γλώσσα του κόσμου),ας πούμε δυο λόγια για τις γυναίκες, που είναι και η μέρα τους σήμερα.
Τι να πω, ρε παιδιά, οι γυναίκες-καταρχάς, καθόλου δε μ’ αρέσει να λέω οι γυναίκες, μου φαίνεται ότι ακούγεται σα να μιλάει τελειωμένη σαραντάρα μπαργούμαν, με νεσκαφέ και τσιγάρο, θα λέω τα κορίτσια-τα κορίτσια, λοιπόν, αντικειμενικά, αυταπόδεικτα και αδιαμφισβήτητα, έχουν πιο διευρυμένη αντίληψη από τα αγόρια.
Να, για παράδειγμα, τα χρώματα. Εγώ διακρίνω την καταφανή διαφορά ανάμεσα στο σομόν και στο λιλά, ο Γιάννης νόμιζε πως ήθελα να βάψω την κουζίνα ροζ της Μπάρμπι, επειδή δεν καταλαβαίνει την προαναφερθείσα διαφορά. Εγώ φταίω; Αφήστε που τα λέει όλα μοβ, όλα, όμως: μοβ είναι και το φούξια, μοβ είναι και το βυσσινί, μοβ είναι και το μελιντζανί, όλα μοβ. Και να σκεφτείτε πως είναι η βελτιωμένη έκδοση, καθότι καλλιτέχνης, που να ήταν κάνας οικονομικός αναλυτής ή κομπιουτεράς, μόνο το πράσινο και το κόκκινο θα ξεχώριζε.
Επίσης, τα κορίτσια ξέρουν πάντα πόσα ακριβώς λεφτά υπάρχουν στο πορτοφόλι, πόσα ψιλά στο τσεπάκι της τσάντας και πόσα (μέχρι σεντσίου) στην τράπεζα και έτσι μπορούν να υπολογίσουν πόσα τους μένουν για να πάρουν βερνίκι νυχιών αν πληρώσουν αυτόν το λογαριασμό ή αν τους παίρνει να τον αφήσουν για τον άλλο μήνα, προκειμένου, εκτός από το βερνίκι νυχιών, να πάρουν και γκρι oxford shoes, γιατί τα μπεζ δεν πάνε με την πουά φούστα. Θεές; Ένα αγόρι θα έλεγε απλά: τι είναι τα oxford shoes; Δείτε, πόσες πληροφορίες επεξεργάζεται ένα κορίτσι και πόσες ένα αγόρι.
Τα κορίτσια είναι ελαφρόμυαλα, οκ, αλλά μερικές φορές αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται, ήμαρτον με τη σοβαροφάνεια, θέλει λίγο και να (χαζο)γελάς, να βάφεις τα μάτια σου και τη ζωή σου με λίγο χρώμα, όποιο όνομα και αν του δώσεις. Και τώρα, που οι καιροί είναι δύσκολοι και γκρι, τα κορίτσια (κι οι γυναίκες), όπως σε όλους τους δύσκολους καιρούς, αλαφρώνουν τις ζωές των αγοριών και χρωματίζουν τους τοίχους. Διότι, μη νομίζετε, πάντα αυτό έκαναν: εκείνες τις ζωγραφιές στα σπήλαια-κατοικίες των προϊστορικών ανθρώπων, ποιος λέτε να τις σχεδίασε κι έτσι να άφησε ένα ίχνος μέσα στην αχλύ των αιώνων, αφού τ’ αγόρια ήταν έξω και κυνηγούσαν βουβάλια;

10 σχόλια:

vaso είπε...

χρόνια μας πολλά και καλά λοιπόν!!!!

Master είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Master είπε...

Γιατί ο άντρας δεν αγοράζει πράγματα που δε χρειάζεται είναι η απάντηση σε όλα. Αλλά δε μπλέκομαι σε μια ηλίθια διαφωνία σχετικά με το ποιο φύλο είναι ανώτερο. Θα πω μόνο ότι στη σημερινή κοινωνία είναι σίγουρα καλύτερο να είσαι γυναίκα. Απλά για να σ'την πω λιγάκι, όμως, δες τι είναι 14/3 και θύμισε μου αν γιορτάζεται όπως αρμόζει, αντίστοιχα με τις 14/2 ή τις 8/3.

Κατερίνα είπε...

Ντίαρ μάστερ, συμφωνώ σε όλα. Επ' ουδενί δεν πιστεύω ότι κάποιο φύλο είναι ανώτερο από το άλλο, εκτός από αυτά που βρίσκονται στα ψηλά κλαδιά του δέντρου. Επίσης, ναι, σίγουρα είναι καλύτερο να είσαι γυναίκα. Όσο για την ημέρα που αναφέρεις, εγώ προσωπικά τη γιορτάζω με κάθε μεγαλοπρέπεια. Υπάρχουν και μαρτυρίες.
Thanks for passing by.

Master είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Master είπε...

Τότες να σου δώσω τον αριθμό μου.
Η μέρα πλησιάζει...
Αν θες να το πω ωμά, το σωστό θα ήταν όπου σταθώ κι όπου βρεθώ να έρχεται καθεμία και να παίρνει μια-δυο τζούρες, ανάλογα με τις ορέξεις μου. Αλλά κάτι μου λέει ότι μέχρι να γίνει αυτό, τα τσιγάρα θα έχουν απαγορευτεί μέχρι και στην Ελλάδα

renoui είπε...

Τι ακριβώς τιμάς Κατερινάκι στις 14/3; Τη σταθερά Π, τη μπριζόλα ή την πεολειχία; Ή μήπως όλα μαζί; Εγώ, πάντως, ψευδομάρτυρας δε γίνομαι!

Vasia είπε...

Ω, ναι, αυτό θα ήταν το σωστό...
Yes master, we obey to your majesty
Ψιτ, πού θα είσαι μόνο να μας πεις μη σε περάσουμε για κανέναν άλλον....

Master είπε...

Ηρεμήστε, για όλες φτάνει, και το Π, και οι μπριζόλες που θα ψήσω, και...
Στα σοβαρά τώρα κάτι μου λέει ότι τις μπριζόλες άνετα θα τις τιμήσετε όλες!

Ανώνυμος είπε...

τι ειναι ρε παιδιά στις 14/03 γιατί τώρα ήρθα...???

εγώ πάντως ένα έχω να πω:

για ότσι κρασίβαγια ντέβοτσκα!