Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Το έχουμε πει: είναι σαν το σύμπαν.


Παράξενος χειμώνας μπαίνει, παράξενη εποχή. Όλα είναι περίεργα και ρευστά, δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει ή και τι θα σου βραδιάσει ενίοτε, μπορεί εκεί που είσαι ξαπλωμένος κι ήσυχος να σηκωθείς να ντυθείς και να πάρεις τους δρόμους ή εκεί που πίνεις καφέ να σου ‘ρθει ν’ αρχίσεις τα ουίσκια. Και φυσικά, η αντίδραση των ανθρώπων σε όλα αυτά τα παράξενα που συμβαίνουν είναι εξίσου παράξενη και απρόβλεπτη. Και παράλογη, εννοείται. Και όλες οι λέξεις με παρά-παραφυσική, παρατραβηγμένη, παρανοϊκή, κλπ.
Εμείς, για παράδειγμα, στη δουλειά, αυτή τη βδομάδα, παραζαλισμένοι από τις υφέρπουσες φήμες περί χρεοκοπίας, μαζικών απολύσεων και μαζικών εκτοπισμών (παρεμπιπτόντως, μπορούμε επιτέλους να χρεοκοπήσουμε; Δε βαστώ άλλο, αυτή η χρεοκοπία πια είναι σαν τον καιρό στην Κέρκυρα: 7 φορές αυτή τη βδομάδα έχει βρέξει κι έχει κάνει λιακάδα), αρχίσαμε, ψάχνοντας σανίδα σωτηρίας, να μελετάμε το θέμα των μετοχών.
Τι εννοείτε ποιών μετοχών; Σοβαρά μιλάτε, δεν έχετε ακούσει για τις μετοχές τέρατα από την Banque d’ Orient, που τις βρήκε, λέει, ένας πατρινός στο σεντούκι της γιαγιάς του και που αξίζουν, λέει, 67 εκ ευρώ η μία και που θέλει, λέει, αυτός να δωρίσει 4 στο ελληνικό κράτος, αλλά το ελληνικό κράτος, ως περήφανο και άτεγκτο, δεν τις δέχεται; Παιδιά μου, δεν ξέρετε τι γέλιο ρίξαμε μ’ αυτές τις μετοχές. Διότι έρχεται ένα πρωί η συνάδελφος μου και μου λέει «Κατερίνα, εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει, δεν ψάχνεις το και το, τις μετοχές, που είδα χτες ένα ρεπορτάζ και μου άναψε η περιέργεια;». Πάω κι εγώ, ψάχνω και βρίσκω αυτό το ζήτημα με τις μετοχές, όπου αυτός ο τύπος, που είναι ζάπλουτος, διότι σύμφωνα με αναλύσεις οικονομολόγου παγκοσμίου κύρους (ότι δηλαδή ο οικονομολόγος παγκοσμίου κύρους-καθηγητής του Χάρβαρντ-στέλεχος της αμερικάνικης γιγατράπεζας θα είχε χώρο, χρόνο και διάθεση να ασχοληθεί με τις μετοχές της γιαγιάς ενός τύπου από την Ελλάδα, την Ελλάδα, προσέξτε) οι 40 μετοχές που έχει αξίζουν συνολικά περί τα 30 τρις ή κάποιον τέτοιον αστρονομικό αριθμό, θέλει να χαρίσει τις 4 στην Ελλάδα, όχι μόνο για να ξεχρεώσει, αλλά και για να αναπτυχθεί περαιτέρω.
Μωρέ, ακούμε τι λέμε; Και φυσικά, εκ των ουκ άνευ, οι κατάπτυστοι, προσκυνημένοι, ψεύτες και πουλημένοι πολιτικοί έχουν καταθάψει το θέμα, διότι πολύ απλά δεν θέλουν να διορθωθεί το πρόβλημα παρά γουστάρουν να είναι ηγέτες μιας ημικατεστραμμένης χώρας και να τους φασκελώνουν άπαντες. Εμείς, βέβαια, δε σας το κρύβω, είχαμε καμιά δυο μέρες που ασχολιόμασταν με τις μετοχές και βρίσκαμε και ερμηνείες και κάναμε και όνειρα: ότι η ανεργία θα πέσει στο -17%, ότι κλωτσηδόν θα διώξουμε την τρόικα κι ότι δε θα χρειαστεί κανείς να ξενιτευτεί για να στέλνει λεφτά στο χωριό. Μετά, συλλάβαμε το μέγεθος της βλακείας μας κι απλά γελούσαμε.
Παράλληλα, μαζί με τις εθνοσωτήριες μετοχές, κυκλοφορεί κι αυτό το mail με τα κατασκευασμένα κατοικίδια, το έχετε δει; Που είναι, λέει, αυτά τα πλάσματα με ζωικό DNA που τα κρατάς ναρκωμένα και σου κάνουν όλες τις χάρες; Άμα είναι να μου σιδερώνουν κιόλας, παίρνω κι εγώ ένα, που κοντεύουν τα σεντόνια να μπούνε μόνα τους στη ντουλάπα. Επίσης, μήπως βγαίνει και κάνα μοντέλο που να γεννάει λεφτά; Κι ένα τέτοιο θέλω. Έλεος. Μου το έχουνε στείλει καμιά 5-6 φορές αυτό το mail κι όχι τίποτε άλλο, σιχάθηκα πια, κάθε φορά να βλέπω αυτές τις εικόνες κι επίσης σιχάθηκα πια να βλέπω να τα πιστεύουν και να τα διαδίδουν, λες κι οι επιστήμονες δεν έχουν καμιά άλλη δουλειά. Κι η φράση κατακλείδα; Αναμένουν έγκριση. Δεν είναι φοβερό; Εντελώς τελεσίδικο. Όλα έχουν συμβεί, η κατάλυση του ανθρωπίνου είδους έχει επέλθει, το μόνο που χρειάζεται για να πουλήσουμε κατασκευασμένα πλάσματα στα παιδιά μας, είναι η έγκριση.
Δεν είναι φοβερή αυτή η επιδημία βλακείας; Χτυπάει ακόμα και τους πιο λογικούς ανθρώπους, διαδίδεται με ταχύτητα αστραπής και έχει ακτίνα τουλάχιστον 300 χμ. Σε περιόδους έξαρσης δε, είναι ανεξέλεγκτη. Προκειμένου να μην αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα, είσαι ικανός να πιστέψεις σε μετοχές που θα σώσουν τον κόσμο (και να αρχίσεις κι εσύ να ψάχνεις στα σεντούκια), σε κατοικίδια-διασταύρωση με το Γκοτζίλα, ότι ξεκίνησε ο πόλεμος με την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Γκάνα ταυτόχρονα, στην ομάδα Ε, στους Ελ και στους Γκυζ (είναι εξωγήινοι που ζουν κάτω από του Γκύζη), καθώς και ότι κάπου υπάρχουν κάποιοι που δεν τρώνε, δεν κοιμούνται, δε ζουν, παρά σχεδιάζουν την εξόντωση της χώρας μας, για να εκμεταλλευτούν τα πετρέλαια, τα φυσικά αέρια, σε λίγο θα μας πούνε και για αδαμαντωρυχεία σ’ αυτή την έρμη χώρα.
Παιδιά, να συνέλθουμε λίγο;

7 σχόλια:

Vasia είπε...

Για όλα φταίνε τα καρτέλ που λιγουρεύονται τα φιλέτα μας...

Κατερίνα είπε...

Δεν έχεις κι άδικο.

Nina είπε...

Μην μου χαλά το όνειρο με την "Τράπεζα της Ανατολής"!Τόσο θέλω για να γίνω αυτόχειρας!Τον χρειάζομαι τον Πατρινό μου!χαχαχαχαχα!!!

Υ.Γ:Τέλειο το ποστ!Είδα και την ταινία "Το μέλι".Τα συναισθήματα μου δεν περιγράφονται!!!

Κατερίνα είπε...

Άσε, Νίνα, εμείς όταν διαβάσαμε ένα άρθρο που έλεγε ότι κάπου υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σ' αυτές τις μετοχές, πολύ απογοητευτήκαμε...
Ωραίο είναι το Μέλι, απλά εγώ νύσταζα ρε γαμώτο και δε μου έμειναν και πολλά.

ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ είπε...

Πες τα Κατερίνα. μα πόσο εύκολα αναπαράγουν ότι χαζό τους στέλνει οποιοσδήποτε! Ετσι ήμασταν πάντα... Έρμαια του κάθε δημαγωγού που σαν μάζα αγανακτούσαμε και οργιζόμασταν άσκεφτα..... Αυτό με το κατασκευασμένο ανθρωπάκι είναι φάρσα ενός καλλιτέχνη.

http://en.wikipedia.org/wiki/Genpet

Πληροφορίες στο παραπάνω λινκ.
Αμ το άλλο με τις χρεώσεις στο facebook. Τρελό γελιο χαχαχαχα

Κατερίνα είπε...

Καλά, αυτό με τις χρεώσεις ήταν απίστευτο! Το καλύτερο ήταν και το ίδιο το κείμενο, που μιλούσε για το κιγκλίδωμα των τιμών. Τι να εννοούσε άραγε;

Επίσης, μπράβο, ρε Σκύλε των Άστρων, που μας άνοιξες τα μάτια με τα genpets, μα δε μπορείς να φανταστείς με πόσους έχω μαλώσει. Τα πιστεύουν όλοι!

ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ είπε...

Μάλλον κλείδωμα τιμών θα ήταν αλλά στο copy paste κάπου θα άλλαξε. Σπασμένο τηλέφωνο το f/b τελικά!!!

Κιγκλίδωμα σημαίνει κάγκελο!