Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αν κοιμηθώ νωρίς, θα σηκωθώ νωρίς. Αν πάλι όχι, ξανά θα σηκωθώ νωρίς.


Νύσταξα, ρε παιδιά. Αυτό το καινούργιο ωράριο, το 7-3, τελικά καθόλου δε με εξυπηρετεί. Στην αρχή ξυπνούσα όλο χαρά γύρω στις 6.30 και προλάβαινα να κάνω τα πάντα: να ντυθώ φυσιολογικά, να βαφτώ σαν άνθρωπος κι όχι σα ρακούν, να βγάλω τα σκουπίδια, μέχρι και το κρεβάτι έστρωνα, απίστευτο; Είμαι ο Flashman, αφού ο γείτονας έκανε παράπονα διότι, λέει, τον ξυπνάνε οι αστραπές που βγάζουν τα χέρια μου από την ταχύτητα (εντάξει, το ‘καψα).
Τώρα; Μετά από καμιά δυο βδομάδες ξυπνήματος του γαλατά; Στην καλύτερη περίπτωση ξυπνάω στις 6.52, δηλαδή 8 λεπτά πριν την ώρα που υποτίθεται ότι χτυπάω κάρτα: για στρώσιμο κρεβατιού ούτε λόγος, σήμερα κόντεψα να πνιγώ μόνη μου προσπαθώντας να απαγκιστρωθώ από το σεντόνι, ντύνομαι σε χρόνο ανύποπτο και φοράω ταυτόχρονα τη μπλούζα και τη φούστα, με αποτέλεσμα να μπουρδουκλώνομαι κι έτσι να χάνω ακόμα περισσότερο χρόνο. Η ταχύτητά μου στο μακιγιάζ είναι αξιοθαύμαστη, μόνο και μόνο γι’ αυτό με παίρνουν άνετα στο Next top model (χαχα, και για όλα τα υπόλοιπα, βέβαια), και τα αποτελέσματα αμφισβητήσιμα, σκέφτομαι τώρα να μετακομίσω τα βαφτικά μου όλα στο γραφείο και να βάφομαι εκεί, να έχω πιει μια γουλιά καφέ, βρε αδερφέ, να μη μπερδεύω τη μάσκαρα με το κραγιόν, αν και ο τύπος αυτός (τον έχετε δει; Αν όχι, σπεύστε, θα ξεραθείτε στα γέλια) την έχει βρει τη λύση στο πρόβλημά μου.
Αφού λοιπόν τα καταφέρνω να ντυθώ και να βαφτώ (με τα παπούτσια έχω ένα θέμα, πάνω από 3 φορές έχω κατηφορίσει μέχρι την πλατεία με τις σαγιονάρες, θεά, φλιατς φλιατς 7 η ώρα το πρωί στη μέση από το Λιστόν), αν έχω θυμηθεί να βγάλω τα σκουπίδια από το βράδυ, καλώς, αλλιώς θα μείνουν εκεί μέχρι να ζωντανέψουν και να κατέβουν μόνα τους, πρέπει να τραβήξω το καλοριφέρ από την πόρτα και να θυμηθώ να ξανακλειδώσω φεύγοντας, διότι η Ρενάτα φοβάται.
Ειλικρινά, δεν ξέρω πως φτάνω στη δουλειά, τη μια στιγμή είμαι στο ασανσέρ και την επόμενη ανεβαίνω τα σκαλιά του μουσείου. Είμαι περήφανη πάντως για τον εαυτό μου: με παπούτσια ή χωρίς, με μάσκαρα στα χείλια, εγώ φτάνω πάντα στην ώρα μου και μετά πέφτω μέσα στον κουβά με τον καφέ για να αποκτήσω την επαφή με το περιβάλλον.
Το έχω σκυλομετανιώσει, όπως φαντάζεστε, το 7-3, αλλά τώρα είναι αργά. Θα το  λουστώ. Επίσης, τώρα είναι καλά ακόμα, φέγγει ήδη όταν φεύγω, σε κάνα μήνα να με δω, φακό θα χρειάζομαι να πάω ως εκεί, σβήνουν και τα φώτα στις 6.30. Αφήστε που όταν πίνεις καφέ στις 7, κι εγώ δεν μπορώ τον καφέ να τονε πιω ξεροσφύρι, ρε παιδιά, θέλω το μπισκοτάκι μου, το κεκάκι μου, κάτι, ε, στις 9.15 τρώω και άνθρωπο από την πείνα. Φαύλος κύκλος: αν φας το κολατσιό σου στις 9.15, θα θες το μεσημεριανό σου στη 1 και στις 3 θα τρως απογευματινό, διατροφική καταστροφή.
Τίποτα, λάθος επιλογή το 7-3, έπρεπε να είχα πάρει το 9-5, άρχοντας θα ήμουν.
Εν πάση περιπτώσει, σας είπα τον πόνο μου, συμμεριστείτε τον, κι εγώ πάω για ύπνο, κοντεύει 12, σιγά μην ξυπνήσω αύριο στις 6.30, μ’ αρέσει που βαυκαλίζομαι κι ότι θα απλώσω και τα ρούχα πριν φύγω, ωραίο αστείο.

6 σχόλια:

astakoulis είπε...

Καημενούλι... χάλια το 7-3. Και σου λένε όλοι οι γύρω "τυχερή, θα έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου". Μλκίες. Δεν μπορείς να βγεις το βράδυ γιατί ξυπνάς με τους ψαράδες, και όταν γυρνάς από τη δουλειά δεν έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου γιατί κουτουλάς και κοιμάσαι σαν βόδι.
Κι εγώ τις μέρες που είμαι 7-3 δεν έχω και πολλά περιθώρια το πρωί, ξυπνάω τσίμα τσίμα, αλλά βάζω προτεραιότητες. Δεν τρώω, για να βαφτώ. Ααααα, όλα κι όλα.

Nina είπε...

Πόσο πολύ συμφωνώ με τον αστακούλι!Ποια μέρα έχεις μπροστά σου?Γυρνάς σπίτι και ξερνιέσαι στον ύπνο μέχρι να βραδιάσει και μέτα φυσικά βρυκολακιάζεις και κοιμάσε το χάραμα!Και φτου κι απ` την αρχή!

Υ.Γ:Έχω μια γνωστή που κοιμάται βαμμένη!Το πρωί δεν πλένει το πρόσωπο της,φεύγει με την τσίμπλα στο μάτι!

vaso είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα!!!!
1ον) έσκασα στα γέλια με το βίντεο!!!
2ον) για να βαφτώ ούτε λόγος
3ον) όταν δούλευα στο γραφείο 7:30 - 3,είχα διαλέξει το 9 - 4:30 χωρίς καν να το συζητήσω!!!!
4ον) χαράς το κουράγιο σου
5ον) χάλια!!!
60ν) το βίντεο όλα τα λεφτά!!! μήπως να το εφαρμώσεις??? και επίσης να βάλεις πάνω και το ρουζ και κανα πιατάκι με κεκάκι μέσα!!!!

Κατερίνα είπε...

Κορίτσια, χαίρομαι που συμφωνούμε. Εμένα μου τη σπάει πολύ αυτό το "έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου", διότι εγώ πήρα το bloody 7-3 επειδή μετά έχω μάθημα ως τις 6, οπότε αντιλαμβάνεστε σε τι κατάσταση επιστρέφω, ούτε τη μύτη μου δε βλέπω, όχι τη μέρα.
Όσο για το βάψιμο, δεν υπάρχει περίπτωση να βγω άβαφη, χάρη μου κάνει να ξυπνήσω και στις 5.
Εμέν η φίλη μου, Νίνα, κοιμάται βαμμένη και το πρωί ξυπνάει, ξεβάφεται και ξαναβάφεται: η ανωμαλία δεν έχει όρια.

Calliope είπε...

Και να φανταστείς ότι όταν δουλεύαμε στο μετονομασμένο 131, με ενοχλούσε και το 16:36-20:00(δε θυμάμαι αν είχε κι άλλα λεπτά, θυμάσαι μπακακάκι;)! κάτι παίρνεις εσύ όλα αυτά τα χρόνια και το κρατάς μυστικό...

Κατερίνα είπε...

Ωρή Πιπίτσα, εγώ θυμάμαι δούλευα 7.04, δε θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρειες περί λεπτών.
Τι παίρνω, παιδί μου, σοβαρά μιλάς; Αφου σου λέω, δεν την παλεύω και κοιμάμαι από τις 10.30, σαν τη γιαγιά σου.