Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ατέλειωτη εκδρομή (αποφάσισα να βάζω μόνο τίτλους τραγουδιών κι ας είναι άσχετοι με το θέμα).


Χάθηκα, ε; Πήγα μια εκδρομή, διότι είχα να φύγω από το νησί από τον Ιούλιο και κόντευα να σαλτάρω. Στην εκδρομή έφαγα το κρύο της αρκούδας. Επίσης, έφαγα, ως συνήθως, τον άμπακο. Μετά, επέστρεψα στην Κέρκυρα, μπαμπουλωμένη με μακρύ παλτό, κασκόλ, 3 μπλούζες και γάντια κι έσκασα: μέχρι να κατέβω από το καράβι, είχα βγάλει τα μισά ρούχα και τα είχα φορτωθεί με αποτέλεσμα να μοιάζω με κινούμενο γίκο (την ξέρετε αυτή τη λέξη; Γίκο λένε στο χωριό του μπαμπά μου τη στοίβα από σκεπάσματα, κουβέρτες και φλοκάτες, που τη φτιάχνανε το καλοκαίρι και την απαρατάγανε σε μια γωνιά του σπιτιού μέχρι να ξαναχειμωνιάσει, συνήθειες νομαδικών κτηνοτροφικών φυλών, μία από τις οποίες ήταν και οι πρόγονοί μου, α, μάλιστα, τώρα εξηγείται η απόλυτη αδυναμία μου να μείνω σε ένα μέρος).
Πολύ θα ήθελα να μην είχα γυρίσει από την εκδρομή, αλλά τότε δε θα ήταν εκδρομή, θα ήταν μετανάστευση, που είναι βέβαια πολύ της μοδός τώρα τελευταία, όλοι πια θα φύγουν για την Αυστραλία, τον Καναδά, κάνας δυο ανέφεραν και την Καραϊβική, μόνο η Γερμανία δεν είναι πια ανάμεσα στα hot spots του μετανάστη, από όλους τους wannabe μετανάστες που ξέρω μόνο η Ρενάτα θέλει να πάει στη Γερμανία, μια ζωή ανάποδη αυτή η κοπέλα.
Εγώ, από την άλλη, θα αντισταθώ στο ρεύμα και θα μείνω στην Ελλάδα, το πολύ πολύ να φύγω από το νησί και να πάω στην ηπειρωτική χώρα. Τώρα που είπα ηπειρωτική, θυμήθηκα το μαθητή μου τον Άλεξ, που τη γράφει, στο Θεό σας, «ιποιροτική», αυτό το οι, άραγε, πώς να του ήρθε, εκεί που πρέπει δεν το βάζει ποτέ, μόνο σε κάτι άσχετες λέξεις. Ο Άλεξ, λοιπόν, αλλά και ο άλλος μαθητής μου, ο Θωμάς, εκτός του ότι έχουν το Σατανά μέσα τους και μου βγάζουν την πίστη ανάποδα κάθε μέρα, έχουν αρχίσει και να ανακαλύπτουν το σεξ. Εννοείται πως ξέρουν τα πάντα, γυναικολόγοι με πτυχίο, και εκστομίζουν ατάκες θανατηφόρες.
Ο Θωμάς επέμενε να του πω «τι θα κάνω με το αγόρι μου το βράδυ» κι ο Άλεξ με ρωτάει με νόημα αν «μου αρέσει ο Σαίξπηρ», ο οποίος γράφεται, πρέπει να ξέρετε, Sexpir. Εγώ, να πάρει, δε μπορώ να μείνω σοβαρή και με πιάνουν τα γέλια, οπότε καταστρέφεται κάθε πιθανότητα που είχα να με σέβονται. Επίσης, ο Άλεξ προχτές ζωγράφιζε ένα σκίτσο, στο οποίο ξαφνικά προσθέτει κάτι τεράστια στήθη και μου δηλώνει πως εξασκείται στο «να ζωγραφίζει βυζιά», για κάποιο λόγο που κανείς δεν ξέρει. Εγώ του λέω πως άμα τα ξέρει όλα από τα 10, στα 18 τι θα γίνει; Ατάραχος, μου απαντάει πως στα 18 θα το κάνει, μιλάμε, το παιδί έχει φιλοδοξίες, βέβαια, αφού το τοποθετεί στα 18 κι όχι στα 13, πάλι καλά να λέμε.
Την άλλη φορά είχαμε συζήτηση για τα προφυλακτικά. Παίζανε, λέει, θάρρος ή αλήθεια, και στείλανε ένα συμμαθητή στο περίπτερο να αγοράσει «ντούο» κι ο περιπτεράς του είπε πως είναι πολύ μικρός και τι θα τα κάνει. Το παιδί, ετοιμόλογο, απάντησε πως τα μισά θα τα κάνει μπαλόνια και τα άλλα μισά θα τα κρατήσει για όταν μεγαλώσει. Του Άλεξ πολύ του άρεσε αυτή η προοπτική, διότι που να τρέχεις να αγοράζεις όταν έρθει η ώρα, αλλά εγώ του διέλυσα τις αυταπάτες, αποκαλύπτοντας πως τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξης. Σοκαρίστηκε, πρώτον διότι υπήρχε κάτι σχετικά με το σεξ που δεν το ήξερε και δεύτερον διότι σκέψου, λέει, να βρεθείς με ένα παιδί χωρίς να το περιμένεις και να πας να δεις τα προφυλακτικά, γιατί δε λειτούργησαν, και να πεις «όχι, ρε γαμώτο, είχαν λήξει!».
Όπως καταλαβαίνετε, εγώ έχω ξεραθεί στα γέλια κι άντε μετά να το πείσεις το παιδί να μάθει να διαιρεί δεκαδικούς.
Κατά τα άλλα, δεν προλαβαίνω ούτε να φτύσω, έχω ωστόσο πολλές ιδέες για χειροτεχνίες, τις οποίες θα φτιάξω στον ύπνο μου προφανώς. Χριστέ μου, δεν θα έρθει και για μένα η ευλογημένη εποχή, όπου θα κάνω μόνο χειροτεχνίες και θα έχω μια ραπτομηχανή κι ένα πιστόλι σιλικόνης;
Φεύγω τώρα, πάω να βάψω κάτι βότσαλα κι αύριο, για να αναπληρώσω την απουσία μου, θα σας πω για το πώς έφτιαξα το βιογραφικό μου, να γελάτε 5 ώρες.

7 σχόλια:

Vasia είπε...

Νομίζω ότι γράφεται "γύκος".

το χειρότεχνο είπε...

καλα δεν παιζεσαι κ εσυ και οι μαθητες σου!!!!! κ μετα παραπονιεμαι εγω για τους δικους μου!!!δεν θα ξαναμιλησω ποτε. εσενα εχουν σπασει καθε ρεκορ!!!! κατερινα να φυγει αυτη η εβδομαδα που ερχεται και να πιουμε πολλουςςςς καφεδες γιατι τρεχω κ δε φτανω αυτο το καιρο. οχι δεν πηγα στο λουτσιολα.

Ανώνυμος είπε...

η σωστή ορθογραφία είναι: "γοίκος" το "οι" παραπέμπει στο "στοιβάζω", ήτοι: (κι άλλο"οι" χι-χι..) τοποθετώ αντικείμενα το ένα πάνω στο άλλο προς αποθήκευση.

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ

Κατερίνα είπε...

Βάσια, τρώμε τη σκόνη του ανώνυμου, που μας αποστόμωσε και ετυμολογικά. Τελικά, όσο ζω μαθένω, που λέει κι ο 'Αλεξ.
Ελισάβετ, καλό κουράγιο στην κουραστική εβδομάδα!

Vasia είπε...

Εγώ αντιτίθεμαι στον Μπαμπινιώτη.

Calliope είπε...

Κορίτσια, αν και δεν ξέρω πώς γράφεται ο Γ?κος και μπορεί ο ανώνυμος να έχει δίκιο, γενικά κι εγώ αντιτίθεμαι στο Μπαμπινιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Ρε, δε πα να αντιτίθεστε όσο θέλετε, εγώ μια φορά έχω γράψει λεξικό, εσείς μόνο σχόλια σε κάτι ιστολόγια εκεί του κόλου γράφετε.

Μπαμπινιώτης.