Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Στα γουρουνάκια αρέσει να κυλιούνται στα χώματα..

Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιες μέρες στην Κέρκυρα σε αποζημιώνουν για τη σκοτεινιά και τη βροχή του χειμώνα, που είχαν πέσει επάνω σου σαν κατάρα, και τώρα έρχονται αυτές οι φωτεινές και γλυκές σα λουκουμάδες Κυριακές και ανοίγει το μάτι σου κι η καρδιά σου κι αν έκανες και τις βόλτες που σου είχαν υποσχεθεί, θα ήταν ακόμα καλύτερα, αλλά τι να κάνουμε, ας μην είμαστε πλεονέκτες, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ’ αυτή τη ζωή. Οπότε, αρκούμαι, αγαπημένοι μου αναγνώστες (παρεμπιπτόντως, 51; Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα!), στο φως του ήλιου και στο γλυκό αεράκι που φουσκώνει τις κουρτίνες και συνεχίζω το δρόμο μου σ’ αυτή τη ζωή, πάντα αδιαμαρτύρητα και υπομονετικά, διότι, όπως έχουμε ήδη πει, με διακρίνει αδάμαστο θάρρος και απαράμιλλη ψυχική γενναιότητα.

Κάθομαι, φίλοι μου, εδώ, στην Κέρκυρα (δε χρειάζεται, βέβαια, να σας πω ότι έχω 3 πλυντήρια για σίδερο, 4 περιλήψεις στα ρώσικα και μια μπλούζα για ράψιμο και παρ’ όλα αυτά εγώ κάθομαι, τεμπέληδες του κόσμου, ενωθείτε μαζί μου), περιμένοντας να ξυπνήσει κάποιος για να μιλήσω και θυμάμαι τις 4 ταραχώδεις μέρες που πέρασα στη Θεσσαλονίκη.
Εγώ, φυσικά, λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, έτσι; Είναι η πιο όμορφη πόλη του κόσμου, με εξαίρεση το Τόκυο, την αγαπώ, γνωρίζω τα δρομάκια της, τα παγκάκια της, την πιο ωραία τυρόπιτα και τον πιο φτηνό καφέ, αλλά δε σας κρύβω ότι πια δεν είναι η πόλη που αγάπησα.
Κόντεψα να πάθω αποπληξία, ρε παιδιά, διότι έβγαινα από το σπίτι και αντίκριζα τον κακό χαμό: παντού σκουπίδια (εντάξει, είχε και μια απεργία που πρέπει να ληφθεί υπόψη, αλλά υποψιάζομαι πως και δίχως την απεργία, κάπως έτσι θα είναι), θόρυβος ασύλληπτος, κίνηση, αυτοκίνητα άπειρα, βρωμερά και τιγκαρισμένα λεωφορεία, πανάκριβα εισιτήρια, οι μισοί δρόμοι σκαμμένοι, σκόνη, αέρας λερωμένος κι ο ουρανός κάπου εκεί ψηλά, έπρεπε να γυρίσεις το σβέρκο σου σαν το δαιμονισμένο για να τον αντικρίσεις. Επίσης, και μόνο που έβγαινες από το σπίτι σου, χάλαγες ένα 5ευρω στο νερό, όχι να πεις ότι θα κάνεις και τίποτε.
Και μετά γύρισα στην Κέρκυρα, όπου ο ουρανός είναι σχεδόν παντού, εισιτήρια δε χρησιμοποιείς ποτέ, καθώς πας παντού με τα πόδια, η κίνηση είναι σαν κομματική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ: λίγοι και καλοί, την ησυχία διαταράσσουν μόνο οι γνωστές καμπάνες και μπορείς να περάσεις δυο μέρες δίχως να χαλάσεις ένα ευρώ. Επίσης, τώρα που πλησιάζει το Πάσχα, μαζεύουν και τα σκουπίδια, σπάνιο, ακόμα και στην Κέρκυρα.
Τι να πω, παιδιά μου, πια απορώ πως ζείτε στις μεγάλες πόλεις, ξεσυνήθισα, γέρασα, έχω γίνει ξενέρωτη, πείτε το όπως θέλετε, εγώ πάντως αδυνατώ να ζήσω σε μεγάλη πόλη. Αφήστε που πιστεύω πως το μέλλον αυτής της χώρας βρίσκεται στην αποκέντρωση και στην ανακύκλωση (ψάχναμε με το Γιάννη να βρούμε και τρίτη λέξη από α, αλλά δε βρήκαμε, άμα βρείτε εσείς να μου την πείτε και θα στείλουμε ένα άρθρο στο protagon, να προωθήσουμε τις ιδέες μας). Για την ανακύκλωση θα σας πω άλλη φορά, αλλά η αποκέντρωση είναι απαραίτητη, δε χωράνε, καλέ, άλλοι ούτε στην Αθήνα ούτε στη Θεσσαλονίκη, αλήθεια.
Αντικειμενικά, η ζωή στην επαρχία είναι πιο όμορφη, πιο εύκολη, πιο απλή και πιο ήρεμη. Μην πέσετε να με φάτε: κι εγώ πέρασα μεγάλο μέρος του μάταιου βίου μου σε μεγάλη πόλη και ξέρω πόσα μπορεί να προσφέρει και δεν τα αρνούμαι. Στη μεγάλη πόλη έχεις πολλά να κάνεις και να δεις, σινεμάδες, θέατρα, πολλά και διαφορετικά μπαράκια κι όχι τα ίδια που απλά αλλάζουν ταπετσαρίες στους καναπέδες, άπειρα και πολύ φτηνά μαγαζιά, ναι, ναι, όλα αυτά. (Μόνο οι δουλειές πια έχουν λιγοστέψει στις μεγάλες πόλεις, αλλά αυτές έχουν λιγοστέψει παντού, είναι σαν τις αρκούδες στην Εγνατία: όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν αλλά όταν θέλεις να βρεις μία, δεν τα καταφέρνεις ποτέ.)
Στη μικρή πόλη, όμως, παιδιά μου, αναπνέεις, δεν σε κυνηγάει ο χρόνος μονίμως, μπορείς να πεταχτείς στο σπίτι του φίλου σου για καφέ, θα πεις μια καλημέρα κάθε φορά που θα βγεις έξω, θα φτάσεις στη δουλειά σε κάνα δεκάλεπτο με τα πόδια κι όχι σε 45 λεπτά μέσα στην κονσέρβα που έχει τον ευφημισμό «λεωφορείο», γενικώς, υπάρχει αυτή η πολυδιαφημισμένη και μονάκριβη, σπάνια, πολύτιμη και διάφορα άλλα τρανταχτά επίθετα ποιότητα ζωής.
Η Δώρα, βέβαια, τώρα θα με βρίσει και θα μου πει να πάω εγώ να μείνω στο χωριό και να την αφήσω ήσυχη στη Θεσσαλονίκη, μια χαρά είναι η ποιότητα της ζωής της, αλλά εγώ έχω συνηθίσει να με βρίζουν, βγάζω τα άχτια μου στο ιστολόγιο, άλλωστε, και ηρεμώ. Η αδελφή μου επίσης θα με βρίσει και θα μου πει ότι τόσο καιρό γκρίνιαζα για το βρωμονήσι και τώρα εκθειάζω την επαρχία;
Βεβαίως, την εκθειάζω, διότι, καταρχήν οι απόψεις είναι για να αναθεωρούνται, αγαπημένοι μου, κι επίσης, εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι ταιριάζει σε όλους η ζωή στην επαρχία, παρά πως είναι λίγο πιο ανθρώπινη.
Οι μεγάλες πόλεις χρειάζονται αποσυμφόρηση, δεν μπορούν πια να θρέψουν τους ανθρώπους, είναι πολύ απλά τα πράγματα, γιατί να στριμώξεις όλα τα μπλουζάκια στο πρώτο συρτάρι και να είναι τσαλακωμένα και να μη βρίσκεις ποτέ αυτό που θες, ενώ έχεις άλλα 4 συρτάρια άδεια και μπορείς πολύ άνετα να τα απλώσεις και να είναι όμορφα και τακτοποιημένα και όλα ευχαριστημένα;
Στην επαρχία, αδελφές μου, στην επαρχία.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια στιγμή! Αν η ζωή στην επαρχία είναι τόσο καλή, τότε γιατί ποστάρεις αναρτήσεις στο ιστολόγιό σου; Όλοι γνωρίζουμε ότι όποιος ποστάρει προσωπικά θέματα, το κάνει επειδή δεν αντέχει άλλο και θέλει να κάνει κάτι δημιουργικό επιτέλους σε αυτό το απομονωμένο έρημο μέρος στη μέση του πουθενά που βρέθηκε χωρίς καλά καλά να το θέλει.

Όσο για τη Θεσ/κη, οκ, καταλαβαίνω ότι σου αρέσει, όπως αρέσει στον Woody Allen το Manhatan ή σε εμένα το Χαρτούμ, κι ότι για εσένα μπορεί να είναι η πιο όμορφη πόλη του κόσμου, αλλά ας μην το γενικεύουμε! Η Θεσ/κη έχει τη γοητεία της, αλλά απέχει πολύ από το να μπορεί να θεωρηθεί η πιο όμορφη πόλη του κόσμου (το ίδιο ισχύει και για τη Χαλκιδική ως προορισμό διακοπών btw - για να μην αναφερθώ στις μεγάλες αντιπαραθέσεις του έθνους μας για μπουγάτσα-τυρόπιτα, τυρί-κασέρι-φέτα, σουβλάκι-σάντουιτς-καλαμάκι).

Κατερίνα είπε...

Χμμ, ενδιαφέροντα επιχειρήματα, φίλε μου.
Γράφω διότι προσπαθώ με κάποιον τρόπο να εκφράσω αυτά που νιώθω και σκέφτομαι και κυρίως για να διαπιστώσω αν υπάρχει κανένας που να συμφωνεί λίγο μαζί μου, ώστε να μη νιώθω τελείως τρελή. Επίσης, το να αναρτάς προσωπικά θέματα δεν είναι απαραίτητα δημιουργικό κι άλλωστε, τα προσωπικά μου θέματα δεν είναι πια και τόσο ενδιαφέροντα, απλά χρησιμοποιώ αυτά που μου συμβαίνουν κι αυτά που παρατηρώ ως έναυσμα για τη διατύπωση γενικότερων απόψεων για τη ζωή και το θάνατο. Επίσης, τα χρησιμοποιώ για να γελάω τις περισσότερες φορές, διότι, ως γνωστόν, το γέλιο χαρίζει χρόνια.
Ακόμα, δε φαντάζομαι να αναφέρεσαι στην Κέρκυρα ως έρημο κι απομονωμένο μέρος, γιατί αν το διαβάσει κάνας κορφιάτης, αλοίμονό σου!

Όσο για τη Θεσνίκη, πράγματι, οι γενικεύσεις είναι κακό πράμα, στο Χαρτούμ, ας πούμε, δεν έχω πάει, αν και πολύ θα τόθελα, αλλά μην ξεχνάμε πως επρόκειτο για τη διατύπωση προσωπικής άποψης και για μένα μπορει τωόντι η Θεσνίκη να είναι η πιο όμορφη πόλη του κόσμου, ε, φίλε μου;
(Αυτό με τις αντιπαραθέσεις δε σου κρύβω πως το βρήκα λίγο άσχετο με την κουβέντα μας, μάλλον έχεις κάποιο προσωπικό ζήτημα με τπυς συγκεκριμένους ορισμούς και δε σε αδικώ, είναι όντως ερώτηση-παγίδα)

Unknown είπε...

Καταρχην αγνωστε 'φιλε' ο συσχετισμος της ζωης στην επαρχια με την εσωτερικη αναγκαιοτητα για εξωτερικευση των συναισθηματων ενος ανθρωπου ειναι εντελως λαθος, ετσι οπως τον κανεις, γιατι τον προδικαζεις. Λες οτι αμα γραφεις, γραφεις γιατι κατι σε ενοχλει. ΟΧΙ. Δεν γραφει ενας ανθρωπος μονο για τα στραβα του κοσμου, γραφει και για τα σωστα. 1-0. Παμε παρακατω.
Το να ζεις καπου απομερα απο την εντονη αστικη ζωη, δεν ειναι απαραιτητα καταντια οπως θα ηθελες να το περιγραψεις. 2-0 και συνεχιζουμε

Συμφωνω απολυτα μαζι σου σχετικα με την ανυπαρκτη γοητεια της Θεσσαλονικης (το οποιο ομως ειναι πραγματικα αδιαφορο), αλλα ξεχνας κατι πολυ βασικο. Εκει οπου εχει ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣ καποιος ανθρωπος, οσο σκατα να εχει γινει η πολη του, παραμενει να ειναι η πολη του. Μονο αμα δημιουργησει καπου ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, μπορει να ξεπερασει την παλια του πολη. Επομενως το πως βλεπει καποιος μια πολη, εχει να κανει καθαρα και μονο με τις προσωπικες εμπειριες του, και οταν τις παραθετει το κανει για να τις ''μοιραστει'' ακριβως επειδη εχουν κατι(καλο ή κακο). 3-0

και παμε τωρα για ταμειο... Η κουβεντα σου σχετικα με τις αντιπαραθεσεις αθηνα-θεσσαλονικη ειναι ακομα πιο ακυρη γιατι δεν εγινε καμια νυξη για Αθηνα. 4-0

Και να σου πω και κατι? Ζω στην επαρχια οπου φιλτατε, τωρα (σε αυτη τη φαση της ζωης μου) με καλυπτει πολυ καλυτερα απο οτι η Θεσσαλονικη, η οποια κατα την προσωπικη μου γνωμη ειναι μια πολη πνιγμενη στα σκατα και θελει πολυ δουλεια για να γινει ανθρωπινη. Για την Αθηνα δεν το συζητω. Και πριν πεις την χαζομαριτσα σου μικρε σκατιαρη, σε προλαβαινω και σου λεω οτι 6 χρονια εζησα στη Θεσσαλονικη και 4 στην Αθηνα.

Και μια καλη πάσα για την Κατερινα.. Ειμαι αρκετα σιγουρος οτι πολλοι απο τους αναγνωστες δεν ειδανε στις ειδησεις οτι εδω και μερικα χρονια εχουν σκοτωθει, αν θυμαμαι καλα, 28 αρκουδες στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ...

Vasia είπε...

Τόσο καιρό γκρίνιαζες για το βρωμονήσι και τώρα εκεθειάζεις την επαρχία;
Επίσης: α-ναμάσημα, α-φόρητη βαρεμάρα
Με την καλή την έννοια πάντα...

Κατερίνα είπε...

Χμμ, μάλιστα, την εκεθειάζω.
Χαζή, νόμιζα πως τα λες για μένα αυτά, την αφόρητη βαρεμάρα και το αναμάσημα, διότι διόλου δεν ταιριάζουν με την αποκέντρωση και την ανακύκλωση. Ο Θεοδωράκης θα περιμένει λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, είμαι ο άγνωστος φίλος σας. Χαίρομαι που η παρατήρησή μου προκάλεσε αντιπαραθέσεις.

Πάντως ο/η Jongler είχε εξαιρετικά επιθετική και υβριστική διάθεση, κι επιπλέον έβγαλε το σκορ χωρίς να δει πόσα γκολ μπήκανε. Και απαντάω σε όλα τα σημεία στα οποία κρατάει σκορ:

Jongler: "Λες οτι αμα γραφεις, γραφεις γιατι κατι σε ενοχλει. ΟΧΙ. Δεν γραφει ενας ανθρωπος μονο για τα στραβα του κοσμου, γραφει και για τα σωστα."

Κατ' αρχάς, δεν είπα αυτό που λες ότι είπα. Αλλά ακόμα κι αν το είχα πει, η θεωρία μου εξακολουθεί να στέκει, παρά το γεγονός ότι κάποιοι γράφουν για τα στραβά και κάποιοι για τα σωστά. Πρώτα πρώτα, μπορεί κανείς να γράφει για τα σωστά επειδή τον ενοχλούν τα στραβά, π.χ. αν κάποιον τον ενοχλεί που τα μπαρ στην Αγγλία κλείνουν στις 23:00, γράφει για το εξαιρετικό ωράριο των ελληνικών μπαρακίων. Γράφει για τα "σωστά", αλλά αιτία είναι τα "στραβά" (δηλαδή αυτά που ενοχλούν). Μετά, μπορεί κάποιος να έχει λαλήσει τόσο πολύ από τα στραβά, που αρχίζει να τα βλέπει για σωστά, π.χ. "τι ωραία που δε με πληρώνουν, έτσι κάνω περισσότερη οικονομία, δίαιατα και μου μένει και χρόνος για να διαβάσω αντί αν πηγαίνω συνέχεια για ψώνια".

Jongler: "Το να ζεις καπου απομερα απο την εντονη αστικη ζωη, δεν ειναι απαραιτητα καταντια οπως θα ηθελες να το περιγράψεις."

Δε θα ήθελα να το περιγράψω έτσι όπως κατάλαβες. Εξ' άλλου κι εγώ ο ίδιος δεν έχω μείνει σε ολόκληρη τη ζωή μου πάνω από 5 μήνες σε μεγάλη πόλη. Αυτή τη στιγμή σου γράφω από ένα μέρος επαρχιακότερο της Κέρκυρας. Το να ζεις κάπου απόμερα από την έντονη αστική ζωή δεν είναι καθόλου κατάντια, συμφωνώ. Ωστόσο, έχει πολύ μεγάλη σημασία να βρεις τα κατάλληλα επιχειρήματα και να αποφύγεις τις οπαδικές λογικές τύπου "κι ο θείος μου μένει στην επαρχία κι όποτε τον βλέπω είναι μια χαρά, άρα 1-0".

Jongler: "Επομενως το πως βλεπει καποιος μια πολη, εχει να κανει καθαρα και μονο με τις προσωπικες εμπειριες του, και οταν τις παραθετει το κανει για να τις ''μοιραστει'' ακριβως επειδη εχουν κατι(καλο ή κακο)."

Περίπου αυτό έγραψα κι εγώ. Είπα, δηλαδή, ότι η συγγραφέυς εκφράζει την προσωπική της άποψη, και διευκρίνισα ότι η προσωπική της άποψη δεν είναι αναγκαστικά αντικειμενική. Πουθενά δεν έγραψα ότι η ποσταρίζουσα τω μπλογκ προσπαθούσε να γράψει κάτι αντικειμενικό για τη Θεσ/κη. Όλο αυτό το subtext το είδες εσύ και μόνο εσύ, χωρίς να υπάρχει στις αρχικές προθέσεις του κειμένου.

Jongler: "Η κουβεντα σου σχετικα με τις αντιπαραθεσεις αθηνα-θεσσαλονικη ειναι ακομα πιο ακυρη γιατι δεν εγινε καμια νυξη για Αθηνα."

Συγνώμη, αλλά η αθήνα πως ακριβώς σου ήρθε; Εγώ δεν είπα τίποτα για Αθήνα. Μίλησα για "τις μεγάλες αντιπαραθέσεις του έθνους μας", προφανώς με χιουμοριστική διάθεση. Σου θυμίζω ότι εκτός από Αθήνα και Θεσ/κη υπάρχουν κι άλλα μέρη στην Ελλάδα.

Τέλος, θα ήθελα εξηγήσεις γι αυτό το "πριν πεις την χαζομαριτσα σου μικρε σκατιαρη", που είναι διατυπωμένο με υβρεολόγιο δημοτικού (και χωρίς τόνους) και δεν κολλάει καθόλου στο δικό μου ύφος.

Κατερίνα είπε...

Τέκνα μου, ειρήνη υμίν.
Αγαπητέ jongler, ομολογώ πως ο ανώνυμος σε αποστόμωσε τουλάχιστον. Ωστόσο, οι καλές σου προθέσεις είναι καταφανείς.
Αγαπητέ ανώνυμε, η ποσταρίζουσα τω μπλογκ; Δικός μας είσαι;

Unknown είπε...

Φιλαρακι, γελασα πολυ με την απαντηση σου και γιαυτο σε συγχωρω για την αυθαδεια σου, μικρουλη/α! (για καποιον λογο πιστευω οτι εισαι κοπελα) Ετσι λοιπον δεν θα ξαναρχισω τα σχολια τυπου ''μικρε σκατιαρη '' ή μπορει και να ξαναρχισω, τρελος ειμαι...
και ελπιζω να καταλαβαινεις οτι εχουνε χιουμοριστικο τονο, οπως και το υπολοιπο μπλογκ! Αλλα εξηγησε μου γιατι πρεπει να ακολουθησω την δικια σου νορμα γραψιματος μικρε σαρδαναπαλε?


Μονο να πω δυο πραγματα και λιγο πιο σοβαρα και πιο γενικα. Οταν γραφεις κατι, υπαρχει παντα και μια 'δευτερη' αναγνωση(μη σου πω και τριτη,τεταρτη). Οποτε μη μου λες οτι 'δεν ανεφερα την αθηνα'. Κάνεις σαν τα περιοδικα ή τις ταινιες που γραφουν σατιρικα για πολιτικη ή προσωπα και μετα σου λενε 'οτι οποιαδηποτε ομοιοτητα με πραγματικα προσωπα και καταστασεις ειναι εντελως τυχαια και συμπτωματικη'.(κι εμεις φυσικα τους πιστεψαμε) Το κανουν μονο και μονο για να μπορουν να ξεφυγουν. Ετσι και συ. Θελεις να ξεφυγεις.. Ενταξει λοιπον, δεν αναφερεσαι στην Αθηνα-θεσσαλονικη, οταν λες για την κοντρα σουβλακι-καλαμακι-μπουγατσα, που ειναι σαφως χιουμοριστικη, γιατι εαν ειναι αυτα τα προβληματα και οι αναζητησεις του εθνους... ασ'τα σαπια αδερφακι μου, και πιασε τα φρεσκα.


Α! και τωρα που το θυμηθηκα, λες οτι η Κατ δεν γραφει αντικειμενικη αποψη. Θελω να που πεις ΕΣΥ την δικια σου ''αντικειμενικη'' αποψη. Δεν πα να μου φερεις ολα τα επιχειρηματα του κοσμου, ποτέ δεν θα εισαι αντικειμενικος, γιατι θα εκφερεις και εσυ την δικια σου υποκειμενικη γνωμη. Η Κατερινα δεν υποστηριξε οτι ειναι αντικειμενικη, παρολα αυτα εσυ εσπευσες να της χρεωσεις κιτρινη καρτα, ''αποσαφεινιζοντας΄΄ στους αναγνωστες της με το σχολιασμο σου, ''οτι δεν εισαι αντικειμενικη κοπελια''. Αει τωρα..

Οσο για το πρωτο σχολιο που μου απαντας...για την θεωρια σου... να σου πω οτι εαν δεν σου την εμπαινα στο ματι, δεν θα ΔΙΟΡΘΩΝΕΣ, αυτα που λες. Τωρα οπως το γραφεις, (το συγκεκριμενο θεμα) ναι συμφωνω μαζι σου. Πριν, εγραφες κατι αλλο.

Παμε παρακατω. Πες μου, οτι δεν καταλαβαινεις τι γραφω απο την ελλειψη τονων και θα σταματησω να μιλαω γιατι θα παραδεχτω οτι μιλαω με εναν ηλιθιο...(αυτο βεβαια στην πραγματικοτητα σημαινει οτι π α ρ α δ ε χο μ α ι οτι μιλαω με με καποιον εξυπνο αλλα τωρα ειναι που σε μπερδεψα για τα καλα...ξερω, θα μου πεις ''οτι δεν ειπα εγω κατι τετοιο, μονος σου βγαζεις το συμπερασμα ...- ναι ρε φιλε, οταν λες κατι το λες για να το ακουσει ο αλλος και να βγαλει ενα γαμημενο συμπερασμα, ειτε αυτο σε βολευει ειτε οχι. Αυτες οι ατερμωνες 'φιλοσοφικες' διαμαχες τυπου ''`μα δεν εννοουσα αυτο, και -μα με παρεξηγησατε... και τα σχετικα, ειναι ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. Οταν λες κατι, να δεχεσαι τις αναμενομενες κριτικες και να μην προσπαθεις να ξεφυγεις λεγοντας αυτες τις σοφιστικες παπαριες....αμα θελεις, για να μην κουραζεσαι, μπορω να συνεχισω να γραφω και τις δικες σου απαντησεις-παπαριες ,στις αντιπαραθεσεις μου-παπαριες.. you are predictable baby). Επανερχομαι , ηταν μεγαλη η παρενθεση, (οποιος βγαλει νοημα εβγαλε) συγνωμη...Και γιατι πρεπει να βαζω κι εγω τονους. Επειδη βαζεις εσυ? Αποτελει ενδειξη ανωτεροτητας ή κατωτεροτητας? Ή η χρηση (αν προσεξες, μικρη μου, στο διαζευκτικο 'ή' τον εβαλα τον τονο
γιατι ειναι απαραιτητος) της δοτικης (που ειναι ενα αστειακι, συνηθως των φιλολογικων σχολων) σε κανει να διαφερεις απο τα σκουλικια που τρωνε τα σαπια πτωματα σε μαζικους ταφους θυματων των SS? Εγω, υποκειμενικα παντα, δεν βλεπω να εχεις καμια διαφορα, (και δεν εχεις δικαιωμα να μου πεις οτι δεν μπορω να σε βλεπω ετσι, ουτε, οτι δεν μπορω να το γραφω), με τα προαναφερθεντα ατελη, ασπονδυλα ζωα ή οπως αλλιως θα τα ελεγες εσυ... σκουλιιιικιιιι...(αυτο ειναι για να χαρουν και οσοι βλεπαν , κατα την υποκειμενικη μου αποψη, πολυ χαμηλου επιπεδου χιουμορ, Σεφερλη..)

Unknown είπε...

Και αφου εχασα το μετρημα στα γκολ για πες εσυ ποσο ειναι το σκορ... αγνωστος VS jongler...

Οσο για σενα Κατερινα εχω ραμματα για την γουνα σου...μη χαιρεσαι.. με σακοραφα...

γκρρρρρ... τα χαπια μου κι ενα ταξι να φυγω..

μουστακας... (αλλος αισχρος απο δω) υποκειμενικα παντα..

ΥΓ. μπορεις να αρχισεις να ειρωνευεσαι, οπως κανω και γω... υποκειμενικα ε... μη παρεξηγηθουμε... ετσι?

Unknown είπε...

Το πιο σημαντικο ομως το αφησα για το τελος και μιλαω σοβαρα,(οσο μπορω) τωρα. ---Με πειραξε που εφερες κοντρα στην Κατερινα. Θα μου πεις οτι εχεις καθε δικαιωμα να το κανεις.--- Δεκτο. Αλλο τοσο δεκτο ομως ειναι να σε αρχισω στα σκαμπιλια (μεταφορικα παντα ε)... Αλλιως θα ειχε αφαιρεσει και την δυνατοτητα σχολιασμου... ειδικα απο αγνωστους...

Τωρα περναω τα ραμματα...μη χαιρεσαι... - ρε το μπεταντίν που το εχω βαλει?

Κατερίνα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.